Τρομοκρατία είναι….

Πρωί, πρωί, ακούγοντας τρίτο πρόγραμμα- κουλτούρα όχι παίξε γέλασε- θα αναστοχαστώ για το ποιος είναι τρομοκράτης. Τρομοκράτης είναι ο καταπιεσμένος που δεν αντέχει άλλο την καταπίεση και «εξοστρακίζει» τον καταπιεστή του. Ναι είναι τρομοκράτης για τον καταπιεστή του. Τρομοκράτες είναι οι εργαζόμενοι που κάνουν μια άγρια απεργία γιατί έχουν να πληρωθούν μήνες;; Ναι είναι τρομοκράτες για το αφεντικό τους. Μήπως είναι τρομοκράτης ο φτωχός που κλέβει για να φάει ή που κλέβει μια τράπεζα;; Ναι είναι τρομοκράτης για αυτόν που του απαλλοτρίωσε το ψωμί και φυσικά για την τράπεζα.

Για μένα πάλι τρομοκράτης είναι η ανάγκη να εργάζομαι και να υπακούω στο αφεντικό μου. Τρομοκρατία είναι η απειλή της απόλυσης και τρομοκράτης είναι η ανεργία. Τρομοκράτης και τρομοκρατία είναι η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που με οδηγεί, οδηγεί την χώρα στην φτώχεια και στην υποταγή. Που απαγορεύει τις διαμαρτυρίες στέλνοντας μου τα ματ, όταν σηκώνω το κεφάλι για να διαμαρτυρηθώ. Τρομοκράτης είναι ο παρακρατικός που μου στήνει ενέδρα στο δρόμο, υπερασπίζοντας μια κακόπιστη ιδέα η ακόμη χειρότερα αλλότρια συμφέροντα που ξεπουλούν δημόσια περιουσία και ελεύθερους κοινούς τόπους.

Το ποιος είναι τρομοκράτης, το τι είναι τρομοκρατία, καθορίζεται από το τι σχέση έχεις με τις δομές της παραγωγής, της εξουσίας, και αν έχεις την ελευθερία και την κυριαρχία να ελέγχεις εσύ και όχι άλλοι τις συνθήκες, τις συνολικές συνθήκες ζωής σου. Ή από την άλλη αν ανήκεις σε αυτούς που δικό τους όφελος ελέγχουν, κυριαρχούν πάνω στις ζωές άλλων.

Για το προκείμενο τώρα. Με την παρέα του Κουφοντίνα, τον Χριστόδουλο, τον Σάββα κτλ έχω μεγάλες ιδεολογικές, πολιτικές και άλλες διαφορές. Φυσικά και τους θεωρώ πολιτικούς κρατούμενους γιατί τα εγκλήματα που έπραξαν ήταν πολιτικά και σε μεγάλο βαθμό το έκαναν με ανιδιοτελή σκοπό. Λέω σε μεγάλο βαθμό γιατί δεν γνωρίζω τη συνολική εικόνα και σαφώς κατανοώ πως τα πράγματα και ζητήματα αλληλοδιαπλέκονται και πως αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό μια αντικειμενική εξέλιξη, ζώντας στον ολοκληρωτικά αλλοτριωμένο ύστερο καπιταλισμό. Από την άλλη μεριά είναι σαφώς πιο ανιδιοτελεις από τα εγκλήματα που διαπράττουν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες.

Έτσι δεν νιώθω κανένα, μα κανένα φόβο γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος ο Μαζιώτης και ο Χριστόδουλος. Απεναντίας νιώθω φόβο από την σημερινή κυβέρνηση, την τρόικα, την ΕΕ. Δεν γνωρίζω τι θα με φορολογήσουν, πόσα ακόμη θα μου κόψουν, αν θα μου δώσουν αύριο σύνταξη. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΟΥ!!!!!! Αυτούς πρέπει να τρομοκρατήσω, αυτούς πρέπει να στείλω στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ!!!!

Δημήτρης Αργυρός

πηγή

Σχολιάστε